WC ontstoppen Amsterdam

Wanneer uw WC verstopt is, dient u uw WC te ontstoppen. Kenmerkend voor een verstopte WC is het borrelende geluid dat ontstaat en wanneer het toiletpapier niet meer doorgespoeld kan worden, stijgt het water tot aan de rand. Een verstopping kan te wijten zijn aan verschillende oorzaken. De belangrijkste oorzaak is een overmaat aan toiletpapier. Maar ook een stortbak die onvoldoende volloopt kan tot een verstopte WC leiden. Erg vervelend allemaal, omdat u uw toilet niet meer kunt gebruiken.

Manieren om uw WC te ontstoppen

In een aantal gevallen kunt u zelf proberen om uw WC te ontstoppen. Dit kan uitgevoerd worden op verschillende manieren.
Zit er een prop WC-papier of iets anders in de weg, waardoor uw afvoer niet meer goed doorstroomt, dan kunt u dat zelf handmatig verwijderen. Met rubberen handschoenen kunt u datgene wat de verstopping veroorzaakt verwijderen.
Gebruik van een WC-ontstopper, beter bekend als de ‘plopper’, kan ook een goed hulpmiddel zijn om uw WC te ontstoppen. Door het voorzichtig op het gat te plaatsen en ervoor te zorgen dat de ontstopper onder water komt te staan, kunt u langzaam een zuigkracht opwekken om zo de verstopping naar boven te halen. Herhaal dit een paar keer en u merkt dat het spoelwater weer normaal afgevoerd wordt.
Ook kunt u gebruikmaken van een chemische WC-ontstopper, waarbij u de gebruiksaanwijzing strikt dient op te volgen.
Een andere mogelijkheid is dat u de zwanenhals van uw WC schoonmaakt om de weg weer vrij te maken.
Het gebruik van een ontstoppingsveer kan eventuele hardnekkige verstoppingen verwijderen. Wees wel voorzichtig, want u loopt daarbij wel het risico dat u daarmee de afvoerbuizen kunt beschadigen.

WC ontstoppen met ontstoppingsmiddel

Het nadeel van een chemisch ontstoppingsmiddel is dat het vaak agressieve stoffen bevat, waar lang niet alle materialen goed op reageren. Daarom adviseren wij dat u bij ontstoppingsmiddelen eerst het etiket of bijsluiter leest, alvorens u het gaat inzetten tegen uw verstopte WC. Alleen wanneer het duidelijk staat omschreven dat u hiermee veilig uw WC kunt ontstoppen, kunt u het middel gebruiken.

WC laten ontstoppen door ontstoppingsbedrijf Amsterdam

Werken bovenstaande adviezen niet of nauwelijks om u WC te ontstoppen? Dan kunt u altijd een beroep doen op onze professionele hulp en snelle service. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van alle soorten rioleringsproblemen, dus kunt u ons ook zeker inschakelen voor het ontstoppen van uw WC.