Wasbak ontstoppen Amsterdam

Een verstopte afvoer van uw wasbak komt altijd ongelegen. Haren, vet- en zeepresten klonteren na verloop van tijd samen en het water loopt niet meer weg. Het wordt dus tijd om uw wasbak te ontstoppen. Probeer het eerst zelf te doen en lees over de verschillende mogelijkheden om uw wastafel te ontstoppen of besteedt het uit aan vakbekwaam ontstoppingsbedrijf.

Hulpmiddelen om een wasbak te ontstoppen

Gaat u eerst zelf aan de slag om uw wasbak te ontstoppen? Dan kunt u gebruikmaken van een aantal hulpmiddelen, zoals de ouderwetse plopper, een emmer, een waterpomptang, een grote schroevendraaier en eventueel ook nog een ontstoppingsveer. Zo kunt u vrijwel alle verstoppingen oplossen.

Wasbak ontstoppen met de plopper

Als het water in uw wastafel niet meer wegloopt, schep dan eerst het meeste water eruit, maar laat er nog wel een laagje van 5 centimeter in staan. Boven uw wasbak bevindt zich waarschijnlijk een ontluchtingsgat die afgeplakt dient te worden, alvorens u met de plopper aan de gang gaat. Beweeg de plopper daarna krachtig op en neer en herhaal dit een paar keer, tot de verstopping verholpen is.

Ontstop uw wasbak door sifon los te maken

Door de sifon los te maken, die zich onder uw wastafel bevindt, kunt u ook uw wasbak ontstoppen. De sifon waar altijd water instaat zodat er geen rioollucht ontstaat, zit namelijk ook regelmatig verstopt. Bij sommige sifons kunt u het onderste gedeelte losdraaien en is het probleem direct al verholpen, maar de sifon zelf kan ook behoorlijk verstopt zijn. In dat geval dient u deze in zijn geheel te demonteren en grondig schoon te maken. Check daarbij direct ook even uw afvoerbuis en peuter eventueel opgehoopt vuil er met een schroevendraaier uit. Daarna kunt u er alles weer op monteren en loopt, als het goed is, al uw water weer makkelijk weg.

Wasbak ontstoppen met ontstoppingsveer

Wilt u uw wasbak ontstoppen met een ontstoppingsveer, neem dan niet een al te dikke ontstoppingsveer. De dunste is het meest geschikt voor een wastafel vanwege de geringe dikte van de afvoerbuis. Beweeg de veer voorzichtig op en neer. Ook kunt u nog het draaihandvat gebruiken, maar ga ook hiermee voorzichtig te werk en zorg ervoor dat uw ontstoppingsveer niet gaat kronkelen. Is de prop uit elkaar getrokken, raden wij u aan om daarna ook de sifon te reinigen, daar anders de verstopping opnieuw kan optreden.

Pas op met chemische ontstoppingsmiddel

Een chemisch ontstoppingsmiddel gebruiken om uw wasbak te ontstoppen kan uitstekend werken. Er zijn vrij veel soorten ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar, van vloeibare ontstoppers tot korrels. De standaardmiddelen werken alleen bij een beginnende verstopping, de meer agressieve ontstoppingsmiddelen bij een hardnekkige verstopping. Heel belangrijk is dat u vooraf de gebruiksaanwijzing zeer goed leest, want u wilt natuurlijk niet dat uw afvoer aangetast wordt.

Wasbak laten ontstoppen

Stel dat niets heeft geholpen omdat uw verstopping zo ernstig is, dan kunt u beter een ontstoppingsbedrijf erbij halen. Wij kunnen alles probleemloos voor u oplossen en van te voren laten weten wat het u gaat kosten. Wij leveren gegarandeerd goed werk, bieden een uitstekende en snelle service en zijn altijd bereikbaar.