Hoe riolering ontstoppen

Een verstopping in het riool kunt u zelf eenvoudig oplossen als het een lichte verstopping is die niet al te diep in het afvoersysteem zit. Hieronder geven we een aantal tips hoe te handelen bij een verstopping in uw riolering of afvoer.

U heeft om te beginnen een standaard gootsteen ontstopper nodig ook wel een plopper genoemd.

Gootsteen onststoppen Amsterdam

Ontstoppen doet u Door de zuignap in de gootsteen te stoppen op de plek waar het water normaal gesproken wegloopt en een pompende beweging te maken. Als de verstopping niet hardnekkig is, zal deze hiermee oplossen.

Lukt dit niet? dan is het zaak om de sifon los te halen, want vaak zit hier de verstopping door het ophopen van vuil en vet resten. Plaats een emmer onder de sifon en draai de sifon rustig los. (let goed op hoe deze gemonteerd zit, zodat de sifon op dezelfde wijze weer terug gezet wordt) Als de sifon los is, maakt u deze goed schoon en plaatst hem weer terug. Laat water door de sifon lopen en controleer of de verstopping is opgelost.

Afvoer of riool nog steeds verstopt? Dan zit de verstopping dieper in de rioolbuis en is het zaak dat u de hulp van een professioneel ontstoppingsbedrijf inzet.

U kunt eenvoudig een beroep op ons doen door onderstaand nummer te bellen. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om met onze spoedservice snel bij u op de stoep te staan.